Το Facebook αγόρασε την εταιρεία Atlas

Ένα από τα πιο κακά κρυμμένα μυστικά στον κόσμο των διαδικτυακών διαφημίσεων είναι πια επισήμως ανακοινώσιμο: το Facebook έχει αγοράσει την πλατφόρμα διαφήμισης της Microsoft, την Atlas, ένα σημαντικό βήμα, καθώς το Facebook γίνεται πιο φιλόδοξο σχετικά με τον τομέα της διαφήμισης, αξίας 4 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Δεν έχουν δημοσιευτεί όλοι οι όροι της αγοραπωλησίας, αλλά νωρίτερα αυτό το μήνα η AdAge έθεσε την τιμή κάτω από $ 100 εκατομμύρια.

Η Microsoft πήρε την Atlas ως μέρος της 6,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων συμφωνίας με την aQuantive, και πουλάει ένα ένα τα κομμάτια αυτά, σε πολύ χαμηλές τιμές-φωτιά, εδώ και χρόνια.

Από τότε που η Kara Swisher ανέφερε τις διαπραγματεύσεις των πωλήσεων, τον περασμένο Δεκέμβριο, δύο διαφορετικές θεωρίες έχουν γεννηθεί γύρω από τη συμφωνία: Είτε το Facebook αγοράζει την Atlas για να βοηθήσει στην οικοδόμηση των δικτύων διαφημίσεων, ή το Facebook αγοράζει την Atlas για να βοηθήσει στην οικοδόμηση των εσωτερικών δραστηριοτήτων της.

Τελικά: Και οι δύο θεωρίες είναι σωστές.

Η θεωρία, όπως την περιγράφουν άθρωποι του χώρου: το σχέδιο του Facebook είναι να χρησιμοποιούν τις δυνατότητες παρακολούθησης των δεδομένων της Atlas σε χώρους εκτός του Facebook για να αποδείξει την αξία των διαφημίσεων που λειτουργούν στο χώρο του αυτή τη στιγμή, που θα τους δώσει τη δυνατότητα να αυξήσουν το κόστος των διαφημίσεων. Μόλις οι διαφημίσεις του Facebook καταφέρουν να δημιουργήσουν το ίδιο είδος τιμολόγησης όπως αυτό της Google, το Facebook μπορεί τελικά να απευθυνθεί σε άλλους δικτυακούς τόπους και να ανταγωνιστεί για το κόστος της διαφήμιση που αυτήν τη στιγμή διαχειρίζεται η εταιρεία Larry Page.

Σε κάθε περίπτωση, αυτό δεν θα συμβεί στο εγγύς μέλλον. Η διαμόρφωση και η ενσωμάτωση της Atlas, η οποία ουσιαστικά εγκαταλείφθηκε από τη Microsoft χρόνια πριν, θα πάρει πολλούς μήνες, και το όλο πράγμα δεν μπορεί να γίνει νωρίτερα από ένα χρόνο από σήμερα. Μετά από αυτό, μην εκπλαγείτε αν το Facebook σας προτείνει να σας πουλήσει καταχώρηση διαφήμισης σε μια ιστοσελίδα που δεν του ανήκει.
Πηγή: allthingsd.com