Αξίζει το Twitter 9 δισεκατομύρια δολάρια;




Το πόσο αξίζει τελικά το Twitter είναι μια δύσκολη ερώτηση κατά μία έννοια. Εξαρτάται από το πώς η επιχείρηση διευρύνει τον αριθμό των χρηστών, πώς καταφέρνει να βγάλει κέρδος από την αύξηση του αριθμού αυτού και ούτω καθεξής. Υπάρχουν φοβερές δυνατότητες, να είστε σίγουροι, αλλά αξίζει πραγματικά 9 δισεκατομμύρια δολάρια;
Με τζίρο ιδιωτικών συναλλαγών και γενικής κίνησης, η εταιρεία αποτιμάται στα 9 δισεκατομμύρια δολάρια. Σε μια οικονομία που βασίζεται σε μια αγορά προσφοράς και ζήτησης, τα πράγματα αξίζουν ό, τι οι άνθρωποι είναι πρόθυμοι να πληρώσουν γι 'αυτά: άνθρωποι πλήρωσαν την αποτίμηση 9 δισεκατομμυρίων δολαρίων το Twitter ως εκ τούτου αξίζει 9 δισεκατομμύρια δολάρια. Όπερ έδει δείξαι.
Ας προσπαθήσουμε να υπολογίσουμε την αξία του Twitter:
Σήμερα, με μια σχετικά ανώριμη εκμετάλλευση των προϊόντων του, το Twitter συλλέγει περίπου $4 για κάθε από τους 200 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες του. Οι προϋπολογισμοί των διαφημίσεων κινούνται όλο και περισσότερο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης-μια  αλλαγή που θα ωθήσει εύκολα τα κέρδη σε υψηλότερα επίπεδα. Με μια συντηρητική προοπτική, το κέρδος ανά χρήστη αναμένεται να φτάσει τα $7 μέχρι το 2016. (χαμηλότερα από το ποσοστό που οι αναλυτές αναμένουν τα έσοδα του Facebook να φτάσουν.)
Εντάξει, αν μπορεί να αυξηθούν τα έσοδά τους ανά χρήστη περίπου στο επίπεδο του Facebook. Και αν μπορεί να επεκταθεί αυτή τη βάση χρηστών ακόμη 150%:
Ωστόσο, τους τελευταίους εννέα μήνες του 2012, οι χρήστες Twitter αυξήθηκε κατά περισσότερο από 40%. Διατήρησε ένα ρυθμό ανάπτυξης άνω του 33% για τρία χρόνια και ο αριθμός των μελών του επεκτείνεται σε περίπου 500 εκατομύρια.
Αν καταφέρει να κάνει αυτά τα δύο πράγματα, σύμφωνα με τον Denis Berman, τότε ναι, το Twitter είναι το νέο Google. Ή τουλάχιστον είναι αυτό που η Google ήταν το 2004.
Και το πραγματικό όφελος είναι ότι όπως το Google (και, σε μικρότερο βαθμό, το Facebook, το οποίο έχει να κάνει περισσότερη διαχείριση του περιεχομένου που δημιουργείται από το χρήστη) το Twitter στην πραγματικότητα δεν έχει να κάνει τίποτα για να δημιουργήσει το περιεχόμενο που του αποφέρει το κέρδος του. Δώστε την πλατφόρμα και εάν αρκετοί άνθρωποι θέλουν να τη χρησιμοποιήσουν στη συνέχεια τα χρήματα θα έρχονται χωρίς σταματημό. Το μόνο που χρειάζεται είναι να προσθέσουν περισσότερους servers για να εξυπηρετήσουν περισσότερους πελάτες.
Υπάρχουν πολλά "αν", αλλά ναι, είναι δυνατόν να γίνει μια υπόθεση ότι ακόμη και με τις βασικές λειτουργίες, το Twitter θα αξίζει κάπου γύρω στα 10 δισεκατομμύρια δολάρια αρκετά σύντομα. Αυτός είναι και ο λόγος που κάποιοι είναι πρόθυμοι να αγοράσουν σήμερα σε μια αποτίμηση 9 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
πηγή:http://www.forbes.com